Individuele lichaamsgerichte therapie

in Antwerpen

Wil je iets doen met de spanning in je lijf?

Spanningslaapproblemenongedurig of juist dof gevoel. Allemaal niet zo abnormaal in deze abnormale tijden. Maar hoe ga er ermee om? En wat als oude issues extra opspelen?

Juist nu is het boeiend om je lijf zelf te bevragen. Wat heeft je lichaam op dit moment nodig? Wat geeft het aan? Wat kan je daarmee?

Wil je dat onder begeleiding uitproberen? Ik geef individuele lichaamsgerichte therapie in een ruime locatie in een Antwerpse groepspraktijk.

 

Verloop van intake

Tijdens een eerste sessie maken we kennis en vertel je waarrond je graag wil werken. Ik vraag naar belangrijke omstandigheden en gebeurtenissen in je leven. Ook is er tijd voor een eerste lichaamsgerichte sessie.

Bedoeling is dat zowel jij als ik helder krijgen of we samen een traject kunnen opstarten rond jouw vraag. Indien nodig verwijs ik je door.

 

 Verloop van een sessie

We starten met aankomen. Soms met een korte geleide meditatie om meer te landen in je lichaam. Of als je wil, vertel je eerst iets.

We verkennen wat jou helpt op een moment dat er zich heftige emoties zouden aandienen.

Vandaaruit kijken we naar je thema vanuit wat jouw lijf aangeeft. Jij vertelt wat je waarneemt in je lichaam, terwijl je op jezelf zit.

Bij sommige sessies blijf je gewoon zitten. We zijn samen rustig aanwezig bij wat zich in je lichaam aandient en hoe dat evolueert als het aandacht krijgt.

Soms suggereer ik een fysieke oefening op jouw maat. In afstemming nodig ik je uit om een (trage) beweging te maken, om emoties of fysieke sensaties die je tegenkomt de ruimte te geven. Niets moet.

Later in het traject gebruik ik mogelijk aanraking, als het past en alleen als jij dat wil. Als het passend is werken we mogelijk een aantal sessies op de massagetafel.

Ik werk vooral volgens somatic experiencing, aangevuld met oefeningen en technieken uit emotioneel lichaamswerk, bio-energetica, bodytalk, belichamingstechnieken, meditatie, ademwerk, bodyscan, aspecten van de gestalttherapie.

Bij keuzecoaching of bij een innerlijk conflict, is de tweestoelentechniek een mogelijkheid. Daarbij krijgt elke keuze of ieder aspect in jezelf een eigen plek in de ruimte, wat enorm kan verhelderen.

We sluiten af met een rustige integratie, zodat je weer kan landen en je voorbereiden op afronding. Daarna volgt een terugblik wat de sessie je oplevert, en wat je ermee kan in je dagelijks leven.Soms is zoiets meteen helder, soms volgt dat later.

Voortdurend geldt: niets moet. Jij bent meester van je proces, ik ondersteun en begeleid.

Op regelmatige basis evalueren we hoe de sessies lopen.

Warm welkom.

Wanneer? op afspraak

Waar? Groepspraktijk Zuid, Pol de Montstraat 8 (vlakbij Jan van Rijswijcklaan en Christus Koningkerk), 
2020 Antwerpen

Begeleiding? Ann De Ron

Prijs ? 70 euro (sessie van 55 min)

Meer over groepspraktijkMaak afspraak of Vraag InfoMeer over mij

Wil je op de hoogte blijven van mijn toekomstige workshops?

Schrijf in voor de activiteiten-update